July 23, 2024

NAJLEPŠE PLAŽE NA OSTRVU KRF

krf

Krf je idealno mesto za sve one koji žele da svaki dan uživaju na drugoj plaži. Čista voda i obilje zelenila su odlika svih plaža na ovom čarobnom ostrvu. Svejedno odakle krećete i u kom god smeru da krenete naići ćete na neku od fenomenalnih plaža. Ako volite užurban tempo ili ukoliko nemate puno dana na raspolaganju, možete obići sve plaže za 7 dana. Ukoliko ste pak ljubitelj uživanja i opuštanja i tragač za skrivenim uvalicama, a uz to imate dovoljno vremena i novca na raspolaganju neće vam biti dosadno ni mesec dana. 

Mi smo  pravili krug oko ostrva krećući se sa istoka na sever, pa na zapad pa na jug i izdvojili plaže koje vredi videti i i posetiti. Generalni utisak je da su plaže na istoku uglavnom šljunkovite dok su na zapadu peskovite i vetrovite. Vetar na zapadu je posebno jak kada je sezona na početku i na izmaku (maj, septembar) pa kupanje gotovo nemoguće usled velikih talasa. 

 

 

IPSOS PLAŽA KRF

 • 15km severoistočno od grada Krfa
 • Velika dugačka ali uska šljunkovita plaža
 • Lako pristupačna
 • Dugačak plićak
 • Veliki broj radnji, kafića, restorana
 • Blizu glavnog puta i ulice sa barovima

ypsos plaza

Mesto Ipsos je jedno od najrazvijenijih delova ostrva, udaljeno samo 15ak kilometara od grada Krfa. Veliki broj noćnih klubova i barova ga čini veoma atraktivnim za mlade. Ipsos okružuje dugačku kristalnu plažu na kojoj ćete uživati kako u plivanju tako i u mnoštvu turističkih atrakcija i vodenih sportova. Prilično dugačak plićak čini ovu plažu bezbednom za decu ali istovremeno neatraktivnom za dobre plivače. Plaža nudi dosta turističkih olakšica i na njoj možete uživati u velikom broju vodenih sportova.

Živopisna ribarska luka koja se nalazi na levoj strani plaže ugošćava nekoliko brodova dnevno.

Plaža je prilično uska a odmah iza se nalazi put i veliki broj prodavnica, mini marketa, barova i kafea što često proizvodi buku i može biti mana ukoliko ste ljubitelj mirnih uvučenih plaža.  Sa ove plaže se pruža fenomenalan pogled na planinu Pantokrator.

BARBATI PLAŽA KRF

 

 • 20km severoistočno od grada Krfa
 • Velika široka šljunkovita plaža
 • Lako pristupačna
 • Veliki broj taverni i barova
 • Bajkovita plaža u podnožju predivnog naselja Barbati

 

Predivno primorsko naselje Barbati je udaljeno oko 17km od grada Krfa. Ono je smešteno oko prirodnog zaliva, prelepe prirodne uvale koju okružuje zelena šuma i brežuljci bujne vegetacije. Ovu plažu krasi kristalna voda i svetlucavi šljunak. Plaža Barbati je bila nagrađena Plavom Zastavom za čistoću i organizaciju. Na samoj plaži ćete pronaći veliki broj ležaljki i suncobrana kao i veliki broj mogućnosti za različite sportove na vodi. Na ovoj plaži postoji ponuda i malih turističkih brodića koji vas vode na kratke i uzbudljive izlete do obližnjih plaža i uvala. Duž cele plaže naći ćete veliki broj odličnih taverni i barova.

NISAKI PLAŽA KRF

 • 22km severoistočno od grada Krfa
 • Šljunkovita manja plaža
 • Uvučena dalje od puta, pristupačna automobilom
 • Nekoliko dobrih taverni u okolini koje služe morsku hranu i lokalne specijalitete

Nisaki je jedna od najlepših plaža na Krfu na predivnoj obali koju okružuju stene. Nalazi se između mesta Barbati i gradića Kasiopi, 22km udaljena od grada Krfa. Plaža je zaklonjena i uvučena, izdvojena od glavnog puta. Spada u mirnije plaže i na njoj nema puno turističkih atrakcija kao što su vodeni sportovi, barovi i kafei. U okolini ćete naći lepe taverne koje služe svežu morsku hranu i lokalne specijalitete. Obzirom da ova plaža nije velika, na njoj zna da bude gužva. Zaštićena je od jakog vetra a voda naglo postaje sve dublja. Voda je ovde tako čista da se kroz nju vidi bogat podvodni život. U neposrednoj blizini se nalazi mala staromodna luka u koju pristaju ribarski brodovi i jedrilice.

KALAMI PLAŽA KRF

 • 26km severoistočno od grada Krfa
 • Šljunkovita plaža srednje veličine
 • Leži ispod malog naselja Kalami
 • Nekoliko taverni

Kalami plaža se smatra za jednu od najslikovitijih tačaka Krfa. Locirana je na oko 26km od glavnog grada. Ovu plažu koja leži ispod naselja Kalami čine beli svetlucavi kamenčići i krstalno čista voda. Ona je poznata širom sveta po svom jedinstvenom predelu koj je inspirisao engleskog autora Larensa Darela za njegovu priču – Prosperova pećina. Dobila je nagradu Plava Zastava za čistoću i organizaciju. Plaža nudi veliki broj sportskih aktivnosti na vodi kako bi odmor bio zabavan a uživanje potpuno. Turistima su dostupne ležaljke i suncobrani za udoban celodnevni odmor.

Kalami plaza Krf
Bujna vegetacija i zelena šuma koje okružuju plažu privlače veliki broj posetilaca. Neposredno iza plaže, u naselju Kalami može se naći smeštaj među drvećem, idealno okruženje za miran i opuštajući odmor i odlična destinacija za sve ljubitelje prirode.

KERASIA PLAŽA KRF

 • 33km severoistočno od grada Krfa
 • Velika prostrana šljunkovita plaža
 • Idealna za ljubitelje prirode koji žele da uživaju u miru i tišini

Kerasia plaza Krf

Na tridesettrećem kilometru severoistočno od grada Krfa, nalazi se jedna od najslikovitijih i najlepših plaža na Krfu, Kerasia. Kombinacija kristalno čiste vode, idiličnih zelenih predela i predivnih uvala predstavljaju idealnu kombinaciju za letnji odmor. Kerasia je idealna plaža za sve ljubitelje prirode koji vole da provedu opuštajuće trenutke daleko od buke i gužve.

AVLAKI PLAŽA KRF

 • 34km severoistočno od grada Krfa
 • Velika prostrana šljunkovita plaža
 • Idealna za porodice

Ova plaža je smeštena na trifesetčetvrtom kilometru od grada Krfa nadomak Kersaie, između sela Agios Stefanos i gradića Kasiopi. Veoma lepa, šljunkovita plaža sa kristalno čistim vodom, ne preterano poznata među turistima. Spada u plaže koje su bile nagrađivane Plavom Zastavom za čistoću i organizaciju. Avlaki je mirna plaža, idealna turistička destinacija za porodice. Plaža ima dosta ležaljki i nekoliko taverni koje nude ukusnu lokalnu hranu. Popodne ovde duva laki morski povetarac koji odnosi vrućinu. Ova plaža nudi dosta mogućnosti za vodene sportove kao što su jedrenje i vožnja kanua. Takodje, na ovoj plaži je moguće iznajmiti brodove. Ovde su dostupne brojne turističke olakšice kao što su tuševi, kabine za presvlačenje i toaleti, a i parking moze da se pronađe na kraju plaže. Avlaki je mirna plaža a ako vam trebaju kafei i barovi, naći ćete ih u obližnjem Kasiopiju.

KALAMIONAS PLAŽA KRF

 • 35km severoistočno od grada Krfa 
 • Veoma čista peščana plaža
 • Na 300m od centra gradića Kasiopi

 

Kalamionas plaža je jedna od najatraktivnijih plaža u gradiću Kasiopi, na oko 35km severoistočno od Krfa. Sama plaža je veoma čista, voda kristalno plava a pesak mekan. Nalazi se na samo 300m od centra Kasiopija.Ovde ćete naći brojne mogućnosti za turiste kao i smeštaj koji odgovara svim ukusima. Presladak gradić Kasiopi se smatra za kosmopolitsko mesto i u njemu se održavaju brojna dešavanja tokom turističke sezone. Kalamionas je takođe odlično mesto kako za plivanje, tako i za ronjenje. Posetiocima je zagarantovano opuštanje i nezaboravan boravak ovde.

 

AGIOS SPIRIDON PLAŽA KRF

 • 43km severoistočno od grada Krfa i 8km od grada Kasiopi
 • Velika prostrana peskovita plaža
 • Pogodna sa porodice zbog mekog peska i dugog plićaka

Ovo je jedna od najmirnijih i najlepših plaža na severu ostva Krf. Peščana obala, kristalno čista voda i bujno zelenilo. Još jedna plaža dobitnica Plave Zastave za čistoću i organizaciju. Opremljena ležaljkama, suncobranima i mogućnostima za vodene sportove. U neposrednoj blizini se mogu naći brojni restorani, kafe šopovi i hoteli. Plaža se nalazi na domak zašticenog močvarnog područja Antinioti Lagoon, između turističkog gradića Kasiopi i Arahavi.

 

ASTRAKERI PLAŽA KRF

 • 38km severno od grada Krfa između mesta Sidari i Roda
 • Velika peščana plaža
 • Atraktivna za početnike u plivanju i decu zbog dugačkog plićaka

 

Astrakeri plaža se nalazi na severnoj strani ostrva , udaljena oko 38km od grada Krfa, između turstičkih sela Sidari i Roda. Posebno je atraktivna za početnike u plivanju i decu zbog dugačkog plićaka. Dugačka peščana obala je opremljena ležaljkama i suncobranima, a u blizini je i centar za vodene sportove. Pored toga, pristupačni su barovi i taverne koji nude fenomenalan pogled na plažu. Astrakeri plaža je dobar izbor za sve one koji traže mir i relaksaciju.

 

KANAL LJUBAVI KRF

 • 38km od grada Krfa između mesta Sidari i Perulades
 • Peščana plaža je mala ali prizor fantastičan
 • Veliki broj taverni i kafea

Kanal ljubavi, kafe nebo Krf

Kanal ljubavi, takođe poznat kao Canal d’amour je najpoznatija plaža i najspecijalnije mesto na ostrvu. Smešten je između sela Sidari i Perulades, na severnoj strani ostrva na oko 38km od grada Krfa. Mesto je pristupačno i automobilom se stiže u neposrednu blizinu, ukoliko imate sreće s parkingom.
Kanal ljubavi je remek dele prirode, možda jedino u Mediteranu. Reč je o otvoru koji je kreiran korozijom vode i vazduha između stena. Sa svakom godinom koja prolazi, kontinuiran efekat elemenata prirode menja prirodno okruženje kanala ljubavi kreirajući u nekim delovima kanale tirkizne vode, a u nekim pećine i zalive.

Plaža koja je kreirana u zalivu ljubavi je mala. Zato mnogi plivači postavljaju peškire na stene sa desne strane plaže. Svakog leta hiljade turista poseti kanal ljubavi, pa je bolje ovde doći rano ujutro kako biste našli mesto i izbegli gužvu i buku.

Kanal ljubavi Krf
Kanal Ljubavi nosi ime po legendi da parovi koji plivaju ovde zajedno ostaju večno zaljubljeni.

AGIOS STEFANOS PLAŽA KRF

 • 38km severozapadno od grada Krfa između mesta Sidari i Perulades
 • Manja šljunkvita plaža
 • Popularna među ljubiteljima ronjenja

Agios Stefanos Krf

Agios Stefanos je mala luka za brodiće i jahte i nalazi se u blizini gradića Kasiopi. Ova plaža je locirana na oko 35km severoistočno od grada Krfa. Okružena je bujnim zelenilom, a na njoj ćete naći brojne tradicionalne taverne i kafee. Neposredno do luke se nalazi mala šljunkovita plaža namenjena plivanju. Obala Agios Stefanos i generalno severna obala je veoma popularna među ljubiteljima ronjenja.

 

 

ARILAS PLAŽA KRF

 • 40km udaljena od grada Krfa
 • Velika prostrana peskovita plaža
 • Bezbedna za decu i neplivače zbog plitke i čiste vode

arilas plaza krf

Dugačka peskovita plaža Arilas, ispred divnog naselja na 40km od grada Krfa. Naselje je okruženo bujnom šumom i poljima maslina. Plaža koja se proteže na oko 2km u dužinu je omiljeno mesto za porodice i ljude koji tragaju za mirnim odmorom. Idealno mesto za bezbedno plivanje jer je voda plitka i čista, savršeno za decu i neplivače. Brodići sa ove plaže vode do dva obližnja pusta ostrvaca Diaplos i Matraki. I naravno, prilikom posete ovoj plaži, ne zaboravite da posetite selo Afionas kako biste uzivali u spektakularnom zalasku sunca.

PALEOKASTRICA PLAŽA KRF

 • 23km udaljena od grada Krfa
 • Nekoliko plaža na prostoru Paleokastrice 
 • Veoma popularna među turistima što uzrokuje gužvu i buku
 • Idealna za uživanje u prirodi i pogledu 
 • Poznata po steni gde se nalazi Manastir posvećen Bogorodici

Paleokastrica je zasigurno najpoznatije slikovito seoce na ostrvu Krf locirano na oko 25km severozapadno od grada. Sama reč Paleokastrica u bukvalnom prevodu znači stara tvrđava što svedoči postojanje utvrđenja na steni gde se sada nalazi Manastir posvećen Bogorodici. U selu Paleokastrici možete naći veliki broj lokalnih taverni koje gledaju na plavu obalu i 6 peskovitih i šljunkovitih plaža raštrkanih duž obale. Ove plaže okružene drvećem maslina izgledaju prelepo. Ovaj kosmopolitski resort se proteže duž obalnog puta, predivnih uvalica i slikovite luke iz koje isplovljavaju brodovi vodeći zainteresovane do obližnjih i izolovanih plaža. Samo naselje je zadržalo tradicionalni šarm i karakter te se danas smatra za jedno od glavnih turističkih atrakcija na Krfu nudeći veliki broj hotela, barova i restorana. U manastiru Paleokastrica se nalazi interesantna kolekcija postvizantijskih ikona, knjiga i drugih objekata.

Glavna plaža Paleokastrca je blizu glavnog puta, prilično je mala i naširoko poznata zbog svoje hladne vode i okruženja koje zadivljuje. Smatra se za jednu od najlepših plaža u Grčkoj te ćete stoga ovde videti veliki broj turista. Okružena je brojnim barovima i tavernama i ovde je retko mirno tokom dana. Ko voli mirne izolovane plaže, neće se ovde dugo zadržavati.
U ovom delu ostrva, najveće uživanje pruža fenomenalan pogled na more.

Paleokastrica Krf

ERMONES PLAŽA KRF

 • 18km zapadno od grada Krfa
 • Peskovita manja plaža 
 • Poznata među ljubiteljima ronjenja i iskusnim plivačima jer se na njoj nalazi ronilački centar

Ermones plaza Krf

Ermones je prelepa plaža koja se nalazi na 18km zapadno od Krfa. Plaža je uglavnom peskovita, odgovara različitim ukusima, a najviše je krasi kristalno čista voda. Ova plaža zauzima posebno mesto među ljubiteljima ronjenja i iskusnim plivačima jer se na njoj nalazi jedinstven ronilački centar koji nudi posebno ronilačko iskustvo. Nad plažom se nadvija bujna vegetacija i nekoliko brežuljaka čineći prizor koji privlači brojne posetioce. Na ovoj plaži ćete naći tek nekoliko ležaljki i suncobrana. Duž obale možete naići na nelkoliko uvalica na kojima možete uživati u potpunoj privatnosti. Na samoj plaži nema kafea i taverni ali ćete ih naći u okolini. Ermones je pravi izbor za totalno miran i prijatan odmor. Neposredno iza plaže se nalazi nekoliko hotela.

 

 

MIRTIOTISA PLAŽA KRF

 • 18km udaljena od grada Krfa
 • Mala peskovita plaža

Mitriotisa plaza Krf

Ova plaža je pravi peščani raj okružen veličanstvenim pejzažima zelenih brežuljaka i kristalne vode. Engleski pisac Lorence Darel je okarakterisao ovu plažu kao najljupkiju plažu na svetu zbog njenog predivnog okruženja koje privlači hiljade turista. Ovo je jedna od najpopularnijih plaža na ostrvu. Ona duguje ime predivnom manastiru Mirtiotisa koji se nalazi na stazi zelene planine nekoliko metara iznad mora. Ova plaža je zadržala svoj prirodni izgled i na njoj nema ležaljki ni suncobrana kao ni drugih turističkih pogodnosti.

GLIFADA PLAŽA KRF

 • 18km udaljena od grada Krfa
 • Jako velika peskovita plaža 
 • Jedna od najpopularnijih plaža na ostrvu

 

Jedna od najpopularnijih plaža na ostrvu Glifada je udaljena oko 16km zapadno od grada Krfa. Nagrađena je Plavom Zastavom za kristalno čistu vodu. Velika površina čistog peska je okružena brežuljcima bujne vegetacije i impozantnim stenama. Plaža nudi brojne pogodnosti za turiste kao što su ležaljke i suncobrani, vodeni sportnovi, prodavnice i taverne. Ova plaža privlači uglavnom mlađe generacije pa je najčešće bučna. Važi za jednu od najboljih peskovitih plaža na ostrvu.

Glifada plaza Krf

PELEKAS PLAŽA KRF

 • 15km udaljena od grada Krfa
 • Velika peskovita plaža
 • Omiljeno mesto kampera

Pelekas plaza Krf

Slikovita Pelekas plaža se nalazi na zapadnoj obali ostrva i udaljena je oko 15km zapadno od grada Krfa. Plaža je locirana tačno naspram grada Krfa. Ona je mesto masovnog turizma i još od 1960. i omiljeno mesto kampera. Na ovoj plaži ćete naći meki pesak ali ne i ležaljke i suncobrane. Ipak, postoje tuševi i toaleti. Plaža je veoma čista. Za one koji su zainteresovani za kratke eksurzije, odlazak u obližnju luku može biti vrlo zanimljiv. Za neustrašive koji tragaju za uzbuđenjem, postoji veliki broj stena odakle može da se skače.

AGIOS GORDIOS PLAŽA KRF

 • 18km udaljena od grada Krfa
 • Jako velika peskovita plaža
 • Nosi ime po crkvi Agios Gordios

 

Jedna od najpopularnijih plaža na Krfu koja nosi ime po crkvi Agios Gordios koja se nalazi na središnjem delu plaže, bukvalno na moru. Prelepa uvala je smeštena ispod zelene planine, drvrća maslina, vinograda i impresivnih stena. Na putu do ove plaže cete naići na predivne vinograde i visoko drveće maslina. Na samoj plaži možete uživati u brojnim turističkim olakšicama kao što su ležaljke, suncobrani i tuševi. Kristalno čista voda je idealna za osvežavjuće plivanje a oprema za vodene sportove je dostupna kako za odrasle, tako i za decu. Tokom sezone, ova plaža je prilično bučna i puna dece koji se igraju na talasima. Plaža je ograničena velikom impresivnom stenom koja izranja iz mora. Dobra infrastruktura i predovni prizori čine ovu plažu idealnim mestom za letnji odmor.

 

agios gordios plaza Krf

ISOS PLAŽA KRF

 • 35km južno od grada Krfa
 • Dugačka peskovita plaža
 • Pogodna za decu i neplivače zbog dugačkog plićaka

Isos je zanimljiva plaža koja se nalazi 35km južno od Krfa. Ovu plažu karakteriše nepregledna morska obala, jedinstvene peščane dine i dugačak plićak te je stoga dobra destinacija za porodice.  Bogata flora odvaja obalu od poznate močvare, takozvanog Korison jezera. Ova idilična oblast je jeda od najzanimljivijih oblasti koje treba posetiti na krfu. Duž peskovite plaže ćete naći veliki broj turističkih olakšica kao i dosta ležaljki i suncobrana. Ovde postoje i toranj sa koga čuvari plaže paze na kupače kao i centar za sportove na vodi. Na ovoj plaži često duva jak vetar pa je ona verovatno najbolje mesto na ostrvu za windsurfing and kitesurfing. Bujna zelena šuma i jezero čine jedinstvenu tačku za pešačenje, a pogled na zalazak sunca sa visokih peščanih dina je fenomenalan. U neposrednoj blizini plaže naći ćete nekoliko tavreni i barova.

MESONGI PLAŽA KRF

 • 22km udaljena od grada Krfa
 • Jako velika šljunkovita plaža

Mesongi plaza Krf

 

Mesongi je malo seoce koje se nalazi 22km jugoistočno od grada Krfa. Seoce okružuje odavnina poznatu plažu. Slikovito seoce je jedno od najstarijih pecaroških sela na Krfu, a u danšnje vreme, sve više dobija na popularnosti kao destinacija za miran odmor. Sem plaže, ovde ćete naći veliki broj turističkih atrakcija i toplu dobrodošlicu od lokalnog stanovništva. Ova plaža je uvek prepuna raznih aktivnosti. Pogled na veličanstvene maslinjake i morske brežurljke čini ovu mesto idealnim za odmor na plaži daleko od galame i gužve koji su karakteristični za popularne resorte. Zbog dugog plićaka, ova plaža je perfektno mesto za bezbedno plivanje. Za one koji imaju avanturistički duh, ova plaža nudi mnoštvo mogućnosti za sport na vodi kao što su skijanje na vodi, pedaline i skuteri.

BENITSES PLAŽA KRF

 • 14km jugoistočno od grada Krfa
 • Jako velika šljunkovita plaža

Benitses plaza Krf

Benitses plaža se nalazi u selu Benitses na istočnonoj strani ostrva, na oko 20min od centra. Na ovoj peskovitoj plaži možete uživati u brojnim turističkim pogodnostima kao što su ležaljke, suncobrani, sportovi na vodi, iznajmljivanje brodova. Voda je kristalno čista i nakon plićaka iznenadno duboka. Neposredno pored plaže se nalazi marina Benitses.
Plaža je dobila Plavu Zastavu 2014 godine.

 

Osim poznatih plaža koje smo opisali, na ostrvu Krf ćete naići na brojne skrivene uvalice za pravo uživanje u miru i prirodi. Za obilazak vam je neophodan automobil ili brod ako ste u takvoj mogućnosti.
U svakom slučaju, ako ste odlučili da odmor provedete na Krfu, bilo da ćete se upustiti u obilaženje brojnih plaža, bilo da ćete odmor provesti na jednoj plaži, doneli ste odličnu odluku!

Pišite nam vaša pitanja i utiske i pogledajte još zanimljivih destinacija na našoj stranici o putovanjima.

Povezani postovi

Vaš komentar

Your email address will not be published.