May 22, 2024

KAKO SE OSEĆATI BOLJE U SVOJOJ KOŽI?

Stalno nam govore kako da izgledamo, kako da se ponašamo, osećamo, šta da jedemo…To je tako svojstveno modernom društvu, a tako iscrpljujuće za prosečnog stanovnika planete Zemlje. Ko ima vremena i živaca da konstantno u medijima sluša/čita o tome kako je dobro ili nije dobro jesti ugljene hidrate ili kako nedostatak fizičke aktivnosti ozbiljno ugrožava naše zdravlje?  Nije svakome od nas potreban savet, a opet to ne znači da one koji ga traže treba osuđivati. Jednostavno svi smo različiti i ne možemo se uklopiti u univerzalnu veličinu. Jedino što nam u današnje vreme preostaje je da pokušamo da se što bolje osećamo u sopstvenoj koži i da živimo svoj život na način koji nam najbolje odgovara – i da se smejemo što glasnije. Na žalost, to je lako reći, a sprovesti u delo malo teže, zato evo par smernica kako „terati po svome“.

Kako se osecati bolje u svojoj kozi

PRIHVATITE SVOJE TELO

Ne zaboravite šta vaše telo radi za vas, svakoga dana. Pokušajte da se fokusirate na to šta vaše telo radi, a ne kako izgleda. Možda je vaše telo „proizvelo“ drugo ljudsko biće (kako je to samo fascinantno)!  Ili je učinilo neku drugu magičnu stvar – trčalo maraton ili osvojilo planinski vrh. Ili vas jednostavno čini živim i omogućava vam da postojite, dišete i činite ovaj svet takvim kakav je. I to je dovoljno. Zahvalite se svome telu – zaslužuje to.

PROMENITE STAV 

Iako zvuči kao kliše, istina je da imamo tu moć da stavom utičemo na ishod većine situacija u našim životima. Verovali ili ne, ali stvar je odluke da li ćemo provesti sate i sate krikujući same sebe ili ćemo jednostavno prihvatiti i zavoleti sebe takve kakvi smo. A u zavisnosti od našeg stava prema sebi, zavisi i ponašanje i odnos prema drugima. Prvo što moramo da uradimo je da prestanemo da osuđujemo sebe. Jednostavno, potrebno je raditi na samopouzdanju, kada se greška desi, prihvatiti je i nastviti dalje. I ne brinuti previše.

MISLITE O SVOJIM MISLIMA

Pre nego što se potpuno opustimo u sopstvenoj koži, potrebno je biti u skladu sa svojim mislima. Najvažnije je posvetiti se sebi. Raditi stvari kojie vas čine srećnim,  ne stvari koje bi „trebalo“ raditi. Probajte da vežbate, trčite, jogu…Ili se digitalno detoksirajte – što dalje od telefona je uvek pametan postupak, pogotovo u vreme stalnog pritiska društvenih mreža.

OKRUŽITE SE LJUDIMA KOJI SLIČNO MISLE

Svi imamo bar po jednog prijatelja koji svojim ponašanjem ismejavaju sebe, a vrlo često i druge i time su, iako nesvesno, nekada povredili i vas. Iako ne misle tako, vrlo često ne mogu da utiču na svoje ponašanje. Najvažnije je ne dozvoliti da svojim negativnim stavom utiču na vas i vaše samopouzdanje. Pomozite im da se promene, a sebi pomozite tako što ćete se okružiti ljudima koji na vas utiču pozitivno i čine da se dobro osećate.

SMEJTE SE!

Ne potcenjujte moć osmeha! Uradite sve što možete samo da biste se više smejali, čak i kada vam nije do toga. Kada se smejemo šaljemo mozgu „signale sreće“, što povećava nivo srećnih hormona i čini nas da se tako i osećamo.

Znamo da nismo ispričali ništa novo ili nešto što do sada niste znali ili čuli. Ovo je samo još jedno podsećanje da je život samo jedan i da ga treba iskoristiti,  uz sve uspone i padove, na najbolji mogući način. Jer iz svoje kože se ne može, zato uradite sve da se u njoj osećate komforno. Još malo zanimljivih saveta na temu sreće naćićete klikom na link, a još intersantnih članaka čitajte u našoj rubrici zanimljivo.

Kako se osecati bolje u svojoj kozi

Izvor: Popsugar

 

Povezani postovi

Komentar 1

 1. nemanja

  Sve je tačno, samo mora da se dopiše i deo oko posla..
  Mora više i da se radi !!
  Bez toga nema sreće i napretka !!
  Nemanja Antić,

  Reply

Vaš komentar

Your email address will not be published.